Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Biochemical changes in Salminus brasiliensis due to successive captures and stocking densities - doi: 10.4025/actascibiolsci.v35i1.13055 Biological Sciences
Braun, Neiva; Universidade Federal de Santa Catarina; Lima, Ronaldo Lima de; Universidade Federal de Santa Catarina; Baldisserotto, Bernardo; Universidade Federal de Santa Maria; Dafre, Alcir Luiz; Universidade Federal de Santa Catarina; Nuñer, Alex Pires de Oliveira; Universidade Federal de Santa Catarina.
This study evaluated the biochemical changes associated to successive captures of Salminus brasiliensis reared at different stocking densities. The experiment was conducted in tanks with a capacity of 1,000 L, connected to a recirculating system with temperature control and continuous aeration. Fish were stocked at densities of 30, 150 and 300 fish m-3 and the successive catches were applied at the end of the experimental period of 80 days. The biochemical changes were evaluated at the end of the trial through the parameters: hematocrit, hemoglobin, glucose and lactate in plasma and Na+, K+ and Cl- and Ca2+ in the gills. The concentration of glucose increased with the increase of stocking density as also registered for lactate concentration, except for...
Palavras-chave: Zoologia; Fisiologia; Bioquímica dourado; Hematocrit; Hemoglobin; Glucose; Lactate; Ions.
Ano: 2012 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/13055
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional